Menü

A "Biblia tükrében" könyvsorozat

2016. 05. 12. 14:17:14


Amikor valaki kézbe veszi a "Biblia tükrében" sorozat könyveit, annak tudnia kell, hogy olyan előadások írott anyagát olvassa, amelyekből előbb született meg egy élő keresztény közösség, mint maguk a könyvek! Ez a tény rámutat arra, hogy a Biblia életformáló tanításait érdemes megosztani olyan gyakorlati kérdésekben is, amelyekkel mindannyian szembenézünk a hétköznapi kihívásokban: táplálkozás, vezetés, pénzügyek, kapcsolatok. Mi lehet meggyőzőbb Isten Igéje mellett, mint az, hogy a saját életemben működik, és megállja a helyét? A könyveket szenvedély, érthető nyelvezet és az új kezdet frissessége jellemzi.

Metamorfózis, makrotápanyagok, mikrotápanyagok, testsúlykontroll, böjt - íme néhány címszó, amivel a Táplálkozás a Biblia tükrében című könyvben találkozhatsz. Felfedezheted a szellemi táplálkozás mellett az egészséges életmódra vonatkozó bibliai elveket, és olyan gyakorlatias tanácsokat, amelyek segítségével átélheted a saját "metamorfózisodat". Ez a könyv Neked, Hozzád és Érted íródott! Légy egészséges! Élj egészségesen!

A Kapcsolatok a Biblia tükrében nem tipikus könyv ebben a témakörben. Sztereotípiáktól mentes és mélyreható. Nem kímél, nem kábít, hanem kijózanít. Ha erre vágysz, akkor felfedezed Te is, hogy mekkora kincs rejlik benne. Nem kell tovább a magányosság börtönében élned! Nem kell a „cinizmus és a káröröm energiaitalait” tovább innod, hanem megtapasztalhatod végre az örömből fakadó életkedvet és életerőt. Ebben a könyvben felfedezheted Isten csodálatos tervét, amely beteljesedett élethez vezet!

Talán rengeteg módszerrel próbálkoztál már, hogy rendezd a pénzügyeidet, ha azonban még mindig nem sikerült, akkor a Pénzügyek a Biblia tükrében című könyv segíthet Neked. Nemcsak azokhoz szól, akik az adósság örvényében fuldokolnak, hanem multimilliomosoknak is bibliai támpontokat szolgáltat egy beteljesedett élethez. A sikert ugyanis nem pénzben mérik, hanem Isten akaratának cselekvésében. Váljanak hasznodra a könyvben közölt bibliai alapelvek!

A Vezetés a Biblia tükrében nem gyülekezeti kormányzásról szól. A vezetés és az emberismeret kérdésköre mindig is szorosan összefonódott. Ebben a könyvben a szerző a biblikus önismeret útjára vezeti az olvasóit. Nemcsak vállalkozókat szólít meg benne, hanem általános kihívást intéz mindenkihez: mielőtt bármilyen vezetővé válnál, elsősorban légy ember! Jézus Krisztus a prototípus ehhez! Kövesd hát az Ő példáját, és légy ember!

A könyvsorozat a Nyíregyházi Ekklesia Gyülekezet gondozásában jelent meg. Az Ekklesia gyülekezetek alapítója, és egyben e könyvek szerzője Balázs István, aki 1964-ben született Kolozsvárott. Teológiai oklevelét a Southern Bible Institute and Seminary-ről szerezte a Georgia állambeli Atlantában. Egyik kedvenc mondása: „Gyönyörű Isten Igéje!” – s életét, lelkipásztorként, ennek tanulmányozására szentelte.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus