Menü

A missziótól a mártírságig – Jane Hainging élete

Ár:
2.990 Ft
2.093 Ft (1.993 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 30%

Szerző: Lynley Smith
Kiadó: Helikon Kiadó
Kiadás éve: 2014
Méret: 120 x 190 mm
Kötés: keménytáblás
Oldalszám: 264

Szállítási díj: 899 Ft
Elérhetőség: Rendelhető

Leírás

„…két ​Gestapo-tiszt érkezett a misszió bejáratához, egyet kopogtak, aztán egyszerűen bevonultak. Levittem az útitáskát, de hirtelen eszembe jutott, hogy a Bibliámat ottfelejtettem, hát visszaszaladtam érte a lépcsőn. A tisztek már a szobámat kutatták át. Egyikük kitépte a kezemből a Bibliát, és ledobta a földre, mondván, hogy ahová most megyek, ott nem lesz rá szükségem.”

Jane Haining (1897–1944) a budapesti skót misszió mártírja. Magyarország német megszállása után nőket és gyerekeket bújtatott, de később velük együtt deportálták Auschwitzba, ahol meggyilkolták. Naplóját és életének titkait rokona, az új-zélandi újságírónő Lynley Smith kutatta ki és adta közre nemrég az Egyesült Államokban.

A magyar olvasók most találkozhatnak először a megrendítő történettel. A kötet a Magyar Holokauszt Emlékévben jelenik meg.

Jane Haining születésének 100. évfordulóján a Világ Igaza címmel adóztak emlékének, 2010-ben a Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében a pesti rakpart egyik szakasza a nevét viseli.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!