Menü

A sátáni versek

Ár:
4.999 Ft (4.761 Ft + ÁFA)

Szerző: Salman Rushdie
Kiadó: Luther Kiadó
Kiadás éve: 2014
Méret: 135 x 205 mm
Kötés: keménytáblás
Oldalszám: 635

Szállítási díj: 899 Ft
Elérhetőség: Jelenleg nem kapható
Menny.:

Leírás

E hányatott sorsú mű Salman Rushdie harmadik regénye. A szerzőre Az éjfél gyermekei világsikere és Booker-díja után derült égből csapott le a végzet Homeini ájatulláh személyében, aki A sátáni versek megjelenése nyomán és a műből kiragadott részletek alapján kimondta rá a fatvát, amely nem csupán kiközösítést jelent, hanem halált is. Nagy-Britannia ekkor úgy döntött, hogy a nyugati demokrácia nevében megvédi a szerzőt, aki jó tízéves bujkálásra kényszerült.

A regény maga lévén irodalom természetesen senkit és semmit nem fenyeget. Remekmű, amely szól életről és hitről, szabadság- és istenkeresésről, Keletről és Nyugatról, valamint arról is, hogy az ember, bárhogy kapálódzik ellene, élete végéig ott hordozza magában a szülőföldjét. Mindezt Rushdie varázslatosan egyedi, mesemondó, a magyar olvasók előtt már jól ismert nyelvén.

S bár a fatva azóta sem szűnt meg, hiszen csak az vonhatja vissza, aki kimondta, ő pedig már nincs az élők sorában, a szerző nemcsak hogy a szabadságát nyerte vissza, de újabb és újabb mesterművekkel örvendezteti meg olvasóit.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!