Barion Pixel
Menü

Az Unió első fasiszta állama

Ár:
2.850 Ft (2.714 Ft + ÁFA)

Szerző: Bartus László
Kiadó: Wesley Kiadó
Kiadás éve: 2016
Méret: 148 x 210 mm
Kötés: puhatáblás
Oldalszám: 508

Szállítási díj: 1.200 Ft
Elérhetőség: Rendelhető

Leírás

Válogatott írások 2010-2015

A liberális ellentéte nem az erkölcsös ember, hanem az, aki elvitatja az egyén szabadságjogait. A hívő ellentéte nem a liberális, hanem a hitetlen. A keresztény hit nincs ellentétben a társadalmi szabadsággal. Liberális demokráciák adják a legtöbb szabadságot a keresztény hit hirdetéséhez. Liberális demokráciákban él a legtöbb keresztény. A liberalizmus nem erkölcsről, hanem jogról szól. Az erkölcshöz való jogot is a liberalizmus védi. A liberális demokrácia magában foglalja a konzervativizmust is. Az igazi konzervatív a liberális demokrácia híve. Keresztény állam nincs, "keresztény" demokrácia nem létezik.

Az erkölcsre hivatkozás a diktatúrák trójai falova. Nem az erkölcs lesz jobb, hanem a szabadság lesz kevesebb. A liberális demokrácia a jog uralma. Az illiberalizmus a szabadság elleni támadás. Orbán rendszere nem kereszténység. A rendszer antiliberalizmusa antiszemita ideológia. Orbán rendszere törvénytelen diktatúra. A hatalom kizárólagos birtoklásának megvalósult formája. A NER az alkotmányos rend megdöntésével jött létre. Államellenes bűncselekmény. A rendszert azok döntik meg, akik az alkotmányhoz és az elvszerűséghez ragaszkodnak.

Bartus László 1961-ben született Budapesten. Magyar nyelv és irodalom, filozófia és szociológia szakon szerzett diplomát. A Pázmány Péter Hittudományi Akadémián tanult másfél évig teológiát, a Színművészeti Főiskolán filmelméletet. Az esztergomi Vitéz János Tanítóképző Főiskolán tanított, 1992-től újságíró. Dolgozott a Magyar Hírlap, a 168 Óra, a Világgazdaság újságírójaként, a Fekete Doboz Alapítvány  szerkesztő-riportereként. Rendszeres szereplője volt a Napkelte Kereszttűz című műsorának, a közszolgálati Magyar Televízió újságíró klubjának, a TV2 reggeli műsorának. A Klubrádió Kontra című műsorának gyakori vendége. 2001-től a Hócipő szerzője. Tanított a Népszabadság újságíró iskolájában és az ELTE Szociológia Tanszék által indított médiaképzésben.
Újságíró munkájáért Tolerancia-díjat, Citibank Minőségi Újságírásért díjat kapott. A Fekete Doboz Alapítvány által készített Vannak tartozások című film, amelynek szerkesztő-riportere, elnyerte a Soros Alapítvány Tényfeltáró Újságírás Díját. Eddig öt könyve jelent meg: Fesz van - A Hit Gyülekezete másik arca (1999), Varga Zoli disszidál (2000), Jobb magyarok - A szélsőjobb útja a hatalomhoz (2001), Maffiaregény (2001), Megint Pelikán (2003). 2003-tól az Egyesült Államokban él, a 168 Óra, a Népszava, a Független Hírügynökség és a Hócipő tudósítója is volt. Az Amerikai Magyar Népszava Szabadság című lap tulajdonosa.

Ungváry Rudolf író
E könyv cikkeinek szerzője nem hagyja magát megtéveszetni attól a "valóságtól", amelyben a politikát és a sajtót uraló magyarországi mainstream él. Átlát a látszatdemokrácián, melyet bebetonoztak a hatalomba. Felismeri, amire az ellenzék egyelőre képtelen, hogy az Orbáni rendszer a fasizmus megismétlődésének egyik, jellegzetesen magyar esete. Nincsen semmiféle illúziója arról, hogy választásokkal meg lehet majd szabadulni ettől.

Bruck András író
Elképesztő találati pontosság: Bartus László mident előre látott, mindent előre megmondott. E kötet írásai feketén-fehéren bizonyítják, hogy, mint valami rendkívül érzékeny jelzőműszer, mindenki előtt észlelte, hogy baj van.

Iványi Gábor lelkész
Be kell vallanunk, hogy a szerző határozottan és kertelés nélkül kimondja azt, amitől lelkünk mélyén mi is félünk, de amit nyiltan hangoztatni azért mégsem merünk. Pedig megállíthatatlanul sodródunk a totális állam törvényhozási eszközökkel való kialakítása felé.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!