Menü
Ön itt jár: > >

BLOG

2019. 04. 16. 21:20:00 Györkös Gábor


Kisegyházi-szabadegyházi, protestáns-neoprotestáns közegből számos reakció, vélemény, vízió fogalmazódott meg nagyon rövid idő alatt a Notre-Dame leégésével kapcsolatban. A magam részéről szomorúan figyeltem ezeket, ugyanis két dologról semmi esetre sem tanúskodtak. Az egyik a racionális gondolkodás, a másik pedig annak ismerete, hogy a Biblia szövege alapján mi mondható el ebben a helyzetben.

2019. 04. 11. 21:08:00 Györkös Gábor


"Ez a vég - számomra az élet kezdete."

Dietrich Bonhoeffer utolsó ismert szavai.

Ezt az embert a nácik SS bíróságán mindenféle tárgyalás vagy védelem és tanúk meghallgatása nélkül 1945. április 8-án halálra ítélték, majd a következő nap hajnalán meztelenre vetkőztetve közönségesen fölakasztották.

Ez az ember már akkor világosan értette, hogy ki és milyen erők kerültek hatalomra Németországban, amikor fél Európa csak némán pislogott és asszisztált az egyre fokozódó őrülethez.

Ez az ember tényleg a Kősziklára építette a házát: amikor a történelem leggonoszabb viharai tomboltak, "ömlött az eső, és eljött az árvíz, és fújtak a szelek, és beleütköztek abba a házba, nem dőlt össze, mert a kősziklára építtetett".

Ezt az embert a szavával fogja föltámasztani Isten dicsőséges, romolhatatlan és halhatatlan testben, és ez az ember együtt fog uralkodni a Felkenttel.

"Ez a vég - számomra az élet kezdete."

2019. 02. 04. 20:55:00 Györkös Gábor


Az elmúlt 3,5 évben közel egy hónapot dolgoztunk azért, hogy elküldhessük a megrendelőknek azokat a csomagokat, amiket most megvizsgálunk. Ezekben a csomagokban az a közös, hogy megrendelőik az átvételüket megtagadták vagy a csomagokat sosem keresték. Ennek a vizsgálódásnak egyes eredményeit szeretnénk most megosztani. Bizonyos tendenciákat lehetett érezni anélkül is, hogy ezt alaposabban megnéztük volna, de az eredmény megdöbbentő olyan szempontból, hogy kiderült, az át nem vett csomagok jelentős részében ugyanannak a néhány szerzőnek a könyvei vannak általában. Az alábbi diagram mutatja, hogyan csoportosítottuk ezeket a könyveket. Az egyes számok azt mutatják meg, hogy az elmúlt 3,5 évben kiküldött, de át nem vett csomagokban lévő összes könyv hány százaléka volt az adott csoportba tartozó.

2018. 12. 31. 16:40:20 Györkös Gábor


Akadémiai hangulat alakult ki a Filologosz Könyvesboltban, amikor néhány héttel ezelőtt elkezdtem kidolgozni legújabb akciós ajánlatunkat. Szeretném bemutatni ezt a különleges ajánlatot, ami, azt mondhatjuk, egyedülálló a piacon és alapvetően szembe megy az akciózással kapcsolatos uralkodó elgondolásokkal és paradigmákkal.

2018. 12. 07. 22:32:00 Györkös Gábor


Miután sokan kérdezték, ott leszünk-e a Keresztyén Karácsonyi Könyvvásáron, kényelmesen inkább az üzletünket rendeztük át nosztalgikus tornatermi, iskolai hangulatúra. Ehhez a képeken látható dekorációt használtuk. Elvégre logikus, hogy az adventi időszakban túlzsúfolt tornateremben mászókötelek és bordásfalak között, meg a diákélet nyomait magán viselő, tablókkal díszített folyosókon lehet legjobban ráhangolódni a Karácsonyra!

2017. 06. 18. 19:01:35 Györkös Gábor


A múltban már többször, de legújabban James Dobson Fegyelmezz! Megéri! című könyve miatt alakult ki élénkebb érdeklődés a gyermekneveléssel kapcsolatos keresztény könyvek iránt. Itt súlyos idézőjelezésre van szükség a gyermeknevelés és keresztény szavak használatát illetően, ugyanis a figyelmet minden esetben az váltotta ki, hogy a gyermekek testi fenyítéséhez adtak tanácsot a szerzők. Ebben az írásban nem ennek részleteivel fogunk foglalkozni. Egyáltalán, keresztény könyvesboltként teljes képtelenségnek tartjuk, hogy ezzel kapcsolatban csöndben maradjunk, de ezen túl még gondolatink is vannak. Jóval több, mint amit itt leírunk, de ez is biztosan elegendő lesz, hogy egyértelműek legyünk.

2017. 06. 08. 16:50:00 Györkös Gábor


Négy éves a Filologosz. Ebből az alkalomból ünnepi felvételt készítettünk.

 

2017. 01. 11. 16:33:00 Györkös Gábor


Max Lucado 1955. január 11-én született egy házaspár negyedik gyermekeként. Édesapja olajmezőkön dolgozott, míg anyja ápolónő volt.


2016. 12. 16. 11:21:00 Jakab Viktória

Francine Rivers kegyelem vonala című sorozatában olyan nők életét követte végig, akik Jézus vérvonalába kapcsolódnak. Ennek a vonalnak és egyben a sorozatnak utolsó állomása Máriának, Jézus anyjának története. Jézus életének eseményeit sokszor hallottuk és ismerjük. Ám az írónő most olyan szemszöget kínál, amellyel ritkán találkozunk: Jézus születését, felcseperedését, működését és halálát Mária nézőpontjából szemlélhetjük, e kivételes asszony belső küzdelmeiben, szenvedéseiben és örömeiben elmerülve.
2016. 09. 13. 10:21:00 Jakab Viktória

Minden tettünk olyan, mint egy kavics melyet vízbe dobunk, s ezzel hullámokat keltünk a víz sima felszínén. A keletkezett hullámokat nem tartóztathatjuk föl. S miként az eldobott kő, tetteink következményei is könnyen kicsúszhatnak kezeink közül… majd visszacsaphatnak fejünkre: kérlelhetetlen bizonyítékául annak, hogy saját tetteinkért végül csak mi vállalhatjuk a felelősséget.