Menü

Élj bátran!


Michael Catt könyvének az alcíme: Merj állást foglalni! És maga a könyv is egy bátor állásfoglalás. Állásfoglalás a férfi felelősségvállalás oldalán. Belegondolhatunk abba, hogy milyen férfiképpel rendelkezünk, mi jut eszünkbe, ha meghaljuk azt a szót, hogy férfi. Hazánkban ez talán különösen érdekes. Egy kicsit a halogatás mestereivé lettünk: egyre inkább kitolódik, hogy a fiatalok elkezdjék felelősségteljes életüket. Nem szeretünk olyan feladatokat vállalni, amelyekkel igazi felelősség jár.

Michael Catt könyve arról szól, hogy ne halogassunk tovább, hanem bátran nézzünk szembe feladatainkkal, legyen bennünk kiállás és éljünk következetesen felelősségteljes életet. Ennek legfontosabb színtere a család. Talán itt tapasztalhatjuk meg a legközelebbről, mekkora áldás, ha a vállalt szerepköreinkben a helyünkön állunk, és tudjuk mi a feladatunk. De ne feledkezzünk el gyülekezeteinkről sem, ahol mindez hasonlóan fontos. Ahhoz, hogy az Egyház teljesítse feladatát, olyan emberekre van szükség, akik nem keresnek kibúvókat, akik szembe mernek nézni az éppen aktuális valódi helyzettel, és bátrak megfelelően cselekedni. Annyiszor tudjuk, hogy mit kellene tennünk, és valahogyan mégis lemaradunk arról, hogy valóban meg is tegyük! Sokszor előbb vagyunk bátrak egy vitában vagy konfliktusban, mint apró élethelyzetekben, ahol sokkal inkább a szívünk bátorságára van szükség!

A szerző bibliai hősök életén keresztül tárja elénk az igazi bátorság értékét és erejét olyan módon, hogy abból a mai modern világunkban is inspirációt nyerhetünk. A könyv lendületes stílusa felcsigáz és arra késztet bennünket, hogy méltóságteljes életet éljünk. Olvasása valódi felüdülés.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus