Menü

Erő a szeretethez

Ár:
3.500 Ft (3.333 Ft + ÁFA)

Szerző: Martin Luther King Jr.
Kiadó: Casparus Kiadó
Kiadás éve: 2015
Méret:
Kötés: keménytáblás, védőborítóval
Oldalszám: 192

Szállítási díj: 899 Ft
Elérhetőség: Jelenleg nem kapható
Menny.:

Leírás

„Ha van Martin Luther King Jr. könyvei között olyan, amelyről az emberek következetesen azt mondják nekem, hogy megváltoztatta az életüket, akkor ez az Erő a szeretethez. Azt hiszem, azért, mert ez a könyv írja le legjobban Martin Luther King Jr. erőszakmentes filozófiáját; a hitet egy szerető isteni jelenlétben, ami minden életet összeköt.” (Coretta Scott King, Martin Luther King Jr. özvegye)

„A bizonytalanság e viharos napjaiban, a háborúk, valamint gazdasági és faji igazságtalanságok révén megnyilatkozó gonosz az emberiség puszta túlélését fenyegeti. A válság rendkívül súlyos. Ebbe a kötetbe olyan beszédeket gyűjtöttem össze, amelyek ezt a krízist és hátterét mutatják be. Azért éppen ezeket választottam ki, mert valamilyen módon mindegyik a válságból eredő személyes és közösségi problémákat érinti.” (Martin Luther King Jr.)

Ötven év múltán sem veszítettek érvényességükből ezek a szavak. Sőt korunkban talán időszerűbbek, mint valaha. A könyvben összegyűjtött beszédek pedig ma is – mint keletkezésük idején – segítenek, hogy kijussunk az ideológiák labirintusából, kiemeljük fejünket a politikai érdekek és szempontok állandó viszonylagosságából, és felismerjük az ész józanságát és a szív emberségét egyesítő örök érvényű igazságokat. Ezekhez nyugodt bizonyossággal igazíthatjuk meggyőződésünket a kibogozhatatlannak tűnő társadalmi és politikai kérdésekben, hiszen már bizonyították, hogy korábban elképzelhetetlennek hitt változásokat képesek elindítani az ember belső világában, és társadalmi szinten egyaránt. 

„Ügyeljetek arra, hogy eszközeitek ugyanolyan tiszták legyenek, mint a cél, amit el kívántok érni.”
(Martin Luther King Jr. )

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!