Barion Pixel
Menü

És szólt Isten: "Legyen világosság!"

Ár:
3.200 Ft (3.048 Ft + ÁFA)

Szerző: Komesz Mátyás
Kiadó: Pünkösdi Teológiai Főiskola
Kiadás éve: 2014
Méret:
Kötés: keménytáblás
Oldalszám: 324

Szállítási díj: 1.200 Ft
Elérhetőség: Jelenleg nem kapható
Menny.:

Leírás

"Már régen, 1956 óta foglalkoztatnak a bibliai teremtés-elbeszélések. Túlságosan sok vitát gerjesztettek, méghozzá olyanokat, amelyek elterelték a figyelmet a bibliai szöveg üzeneteiről. Több, mint húsz éves kutatás és tanítás során sikerült sok műfaji kérdésnek a végére járni, és előttem is megnyílt sok olyan isteni üzenet, amelyről korábban sejtelmem sem volt. Ezeket szeretném mindenkivel megosztani, akit érdekel. A jelen kötet az első a négy kötetre tervezett sorozatban, és az első teremtés-elbeszélés üzeneteire összepontosít. Igyekeztem érthetően, színesen fogalmazni, de mindig tudományos igényességgel. Igazában beszélgetés a kedves Olvasóval, határozottan igényelve az interaktív részvételt, ami netes világunkban már nem elérhetetlen álom." (a szerző)

„A kötet a Teremtés könyvének legfontosabb elbeszélését dolgozza fel, kultúrtörténeti, filológiai és személyes kultúr-elmélkedés módszerével. A felhasznált irodalom alapján bizonyos, hogy a szerző ismeri a kérdés legfontosabb, főleg magyar nyelvű irodalmát, és a német teológiai irodalomban is járatos. A választott szintetikus módszer miatt munkája módszertani eklekticizmust mutat. A személyes megjegyzései néhol vitathatók, esetleg további dokumentációt igényelnek, de feltehetően ezek lesznek az olvasó számára a legérdekesebbek, mert egy kutató személyes véleményét tükrözik.” (Dr. prof. Benyik György, Gál Ferenc Főiskola, Szeged)

„Addig vitatkozunk a teremtés vagy evolúció kérdéséről, érveket és ellenérveket gyártva, mígnem elfeledkeztünk arról, hogy a Bibliát pontosan el kell olvasni, ami nem természettudományos kézikönyv, nem is történeti monográfia, hanem hitünk szerint Isten igéje. Komesz Mátyás könyve a Biblia pontos olvasata. Arra ihlet, hogy értő módon újraolvassuk Isten igéjét, alázattal és odafigyeléssel, hogy a régi ige ma is megoldás legyen életünk rejtett kérdéseire.” (Dr. Szigeti Jenő prof. emeritus, Miskolci Egyetem)

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!