Menü

Etika

Ár:
3.500 Ft (3.333 Ft + ÁFA)

Szerző: Dietrich Bonhoeffer
Kiadó: Exit Kiadó
Kiadás éve: 2015
Méret: 160 x 235 mm
Kötés: keménytáblás
Oldalszám: 323

Szállítási díj: 990 Ft
Elérhetőség: Rendelhető

Leírás

A keresztény etika forrása nem a szubjektív én és nem a világ valósága, még csak nem is a normák és értékek rendszere, hanem Isten valósága a Jézus Krisztusban adott kinyilatkoztatásban.

Az egyház megvallja, hogy noha látta a brutális erőszak önkényeskedését, számtalan ártatlan ártatlan testi-lelki szenvedését, az elnyomást, a gyűlöletet, a gyilkosságot, nem emelte fel szavát ellene, és nem talált módot arra, hogy az áldozatok segítségére siessen. Bűnös lett Jézus Krisztus leggyengébb és legvédtelenebb testvéreinek pusztulása miatt.

Krisztus testén őrjöngi ki magát a világ. A megkínzott azonban megbocsátja bűnét a világnak. Így történik a megbékélés. Ecce Homo.

Dietrich Bonhoeffer

Vannak-e egyáltalán keresztány megoldások a világi problémákra? – töpreng Bonhoeffer, a XX. század erkölcsi gondolkodásának meghatározó alakja egy 1941-es írásában. A kérdés ma még nagyobb súllyal nehezedik a kereszténységre, mint háromnegyed századdal ezelőtt. Nélkülözhetetlen kalauz ez a töredékesen is teljes mű mindazok számára, akik nem hajlandók kétes megoldásokkal elfojtani az ember sóvárgó igényét, hogy együtt lássa a teremtményt és a Teremtőt, a történelmet és a történelem Urát, a testet és a testté lett Igét.

Visky S. Béla

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!