Menü

Evangélium a pluralista társadalomban

Ár:
2.900 Ft (2.762 Ft + ÁFA)

Szerző: Lesslie Newbigin
Kiadó: Harmat Kiadó
Kiadás éve: 2006
Méret: 142 x 198 mm
Kötés: puhatáblás
Oldalszám: 296

Szállítási díj: 990 Ft
Elérhetőség: Jelenleg nem kapható
Menny.:

Leírás

Hogyan szólalhat meg hitelesen a keresztény üzenet egy olyan társadalomban, amelyet etnikai különbözőségek, vallási sokszínűség, kulturális relativizmus, s az úgynevezett objektív tudás egyeduralma jellemez? Ez Lesslie Newbigin könyvének egyik alapkérdése, melynek megvitatásában a szerzőt hosszú évek lelkipásztori tapasztalata, missziós elkötelezettség, ökumenikus szemlélet, valamint az evangéliumba vetett rendíthetetlen bizalom vezeti. A szerző érvelése elsősorban Polányi Mihály munkája nyomán kialakított ismeretelméleti keretek között mozog.

Azokat, akik komolyan veszik a pluralista környezetet, Newbigin könyve arra fogja ösztönözni, hogy ugyanolyan komolyan nézzenek szembe az azzal kapcsolatos alapvető teológiai kérdésekkel is. Akik viszont hajlamosak a relativizmus egyik vagy másik formáját elfogadni, azok elszánt vitapartnerre akadnak a 20. század végének kétségkívül meghatározó teológusában.

„A könyv olvasása során a régi pedagógiai igazság erősödhet meg bennünk: Az tanít jól, aki jól tesz különbséget. A szerző megtanít örülni az egyházi és társadalmi pluralitás sokszínűségének, de elutasítja a pluralizmus ideológiáját. Nélkülözhetetlen olvasmány, sőt kötelező tananyag a 21. század lelkipásztorainak, teológusainak és minden gondolkodó hívő embernek.” Szűcs Ferenc

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!