Menü

Francine Rivers

Györkös Gábor
2015. 10. 03. 17:01:17


Francine Rivers 1947-ben született az Egyesült Államokban. Regényei világszerte ismertek. Különösen is a Megváltó szeretet vagy Az utolsó bűnevő, amelyből egész estés film is készült.

Francine egy rendőrtiszt és egy ápolónő házasságából született. Már gyermekéveiben is arról ábrándozott, hogy egyszer írásai fognak megjelenni. Az egyetem elvégzése után, ahol angol irodalmat és újságírást tanult, riporterként dolgozott és elsősorban humán témákban írt cikkeket. Már 1976 és 1985 között is egy sikeres írói pályát tudhatott maga mögött, amikor 1986-ban újjászületett kereszténnyé vált. Ekkor már házas és három gyermek édesanyja. Újjászületését követően az egyik legfontosabb regényének a Megváltó szeretet tekinthető, amit egyúttal személyes hitvallásnak is szánt. Az életében bekövetkezett hívő fordulat tovább ihlette és azóta mintegy 20 regényt írt, amelyek keresztény témákat dolgoznak föl – kivétel nélkül mind bestseller. Regényeit számos díjra jelölték, és különféle elismerésekben részesítették. Immáron mintegy 30 nyelven olvashatók, és többek között Németországban, Hollandiában és Dél-Afrikában is nagyon népszerűek.

Francine Rivers úgy vall írói „ars poetica”-járól, mint aki különböző történeteiben egyes bibliai szereplők karakterén keresztül saját kérdéseit, útkereséseit dolgozza föl, egyúttal megosztva a keresés eredményét is. Nagyon izgalmas, ahogyan ebben a Biblia inspirálja, és ahogyan ez regényei olvasóit is készteti a Biblia forgatására. Azt írja: „Azért imádkozom, hogy amikor elolvasod egy könyvem, megújult érdeklődéssel vedd elő a Bibliát, és magával az Úrral legyen valódi találkozásod.”

Regényei valóban segítenek új perspektívából végiggondolni egy-egy bibliai történetet, és immáron világszerte ajánlják és olvassák keresztények. Hozzájuk csatlakozunk mi is, azzal a biztos meggyőződéssel, hogy ezek a könyvek nem fognak csalódást okozni!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus