Menü

A Filologosz bejelentése a járvánnyal kapcsolatban

Györkös Gábor
2020. 03. 15. 23:14:00


Igyekszem folyamatosan naprakész lenni a koronavírussal kapcsolatos információkat illetően, és maximálisan betartani minden óvintézkedést a vírus további terjedése ellen.

A Filologosz Könyvesbolt hétfőn kinyit, és tovább folyik az internetes rendelések teljesítése. Mindent megteszek, hogy a 15. éjfélig beérkezett rendelések kiszolgálása zavartalanul megtörténjen.

Azonban a továbbiakat illetően már csak korlátozott kapacitással működik a Filologosz.

A járvány további terjedésével szemben a Magyar Orvosi Kamara március 15-i tizenegy pontos javaslatából indulok ki, ez ugyanis szigorúbb határokat szab, mint a jelenlegi állami előírások, valamint szakmailag olyan felkészült orvosoktól származik, hogy a megfontolását minden ponton és minden szinten ildomosnak tartom.

Ennek mentén az alábbiak szerint igyekszünk működni a következő napokban.

- A Filologosz Könyvesbolt rendes nyitva tartását (amennyiben addig szigorúbb korlátozás nem történik) március 20-ig igyekszünk fönntartani. (Ezt követően maximum online, csomagküldéses kiszolgálásra lesz lehetőség.)

- A könyvesboltban egyszerre maximum egy személy kiszolgálását vállaljuk, nyitott ajtónál (az üzlet kis alapterületét figyelembe véve ez jelentős szellőzést biztosít), egy vásárlónak maximum 10 perces benntartózkodást biztosítva.

- Az üzletben minden fizikai kontaktust kerülünk és a bankkártyás fizetési módot preferáljuk.

- Március 16-tól a beszerzéseinket korlátozzuk. Amennyiben egyes kiadványokhoz csak túl sok kontakton, és/vagy túl nagy helyváltoztatást igényelve juthatnánk hozzá (akár részünkről, akár a kiadó részéről), az adott kiadványokat nem szerezzük be.

- A GLS futárszolgálat azon időpontban, amikor ezt a szöveget írom, minden csomag kézbesítését vállalja, és üzletünket tájékoztatta extra higiéniai előírások betartásáról a futárok részéről. Ez nem jelenti, hogy részünkről vagy címzettjeink részéről elegendő volna kevesebb odafigyelés, azonban amíg a futárszolgálat vállalja, előre egyeztetve, csomagjainkat 21-ét követően is kiküldjük.

- Március 21-től (illetve amennyiben előbb zárva tartásra nem kényszerülünk, akkor attól az időponttól fogva), ha a bolti kiszolgálást nem is tudjuk fönntartani, online szeretnénk kapcsolatban maradni mindnyájatokkal. A vírus terjedését kizárólag az tudja hátráltatni, ha minél kevesebb fizikai kontaktus jön létre emberek között. A „felszabaduló” időt szeretném arra kihasználni, hogy még jobban megismerjük egymást, így ha rendelnetek esetleg már nem is sikerül, abban biztosak lehettek, hogy webes felületeinken tudjuk tartani a kapcsolatot!

Sajnos, hogy természetes szinten a szolgáltatásaink korlátozásán túl semmit nem tehetünk a vírus terjedése érdekében! Az Istenbe vetett hit mellett fontos a természetes tudás és ismeret is. Mindenkit bíztatok, hogy hite gyakorlásával együtt a szakemberek, orvosok utasításait is tartsa be, hiszen az a nagyfokú egészségügyi tudásanyag, ami ma széleskörben elérhető, mindnyájunk számára Isten ajándéka.

Mindenkinek biztonságot kívánva,

Györkös Gábor

a Filologosz üzletvezetője.

UPDATE '20.03.16.
Március 17. és 20. között 11 és 15 óra között tart nyitva a könyvesbolt.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus