Menü

Kötetlen napló versekkel (antikvár)

Ár:
500 Ft (476 Ft + ÁFA)

Szerző: Martini Magdolna Eszter
Kiadó: Filologosz
Kiadás éve: 2015
Méret: 125 x 175 mm
Kötés: puhatáblás
Oldalszám: 75

Állapot: használt könyv

Szállítási díj: 899 Ft
Elérhetőség: Jelenleg nem kapható
Menny.:

Leírás

"Aki ars poeticát keres e kötetben, a 44. versben summázva megtalálja. "Csak érthető legyek!" Külön figyelmet érdemelnek a "vizes" versek, amelyekben megjelennek a víz Bibliában és a költészetben is fellelhető értelmezései.

Megkapó a 46. vers "Köszönöm" üzenete. Feltárja azt, hogy életünk az idő korlátai közé szorítottan is az örökkévalóságra tekint. Beszédes a természet, üzen a szélben, a pacsirta dalában, a lármás zajok víztengerét felmosó napban. Az üzenet lényege a hódolat, amely meghajol az élet csodája előtt, amit olyan messzelátóan fogalmazott meg Albert Schweitzer is az 1924-ben közzétett "Az élet tisztelete" tanulmányában.

A 49. "Szőke" vers Juhász Gyulát idézi, amely az 50. "Plusz 32 fok" cimű verssel együtt karéjozza a kötetet. Utóbbi nyit és zár egyszerre. Nyit a kívánó gyereklelkület előtt, hogy szárnyalni segítsen és szorosan zár a földhöz ragadt, érvelő okosok előtt, akik maguk és mások számára is leszűkítik a valóságot, kihagyva, kizárva a szárnyaló lelkesedést, a röptető transzcendenciát." (Utószó – Szabó Levente, nyugalmazott református lelkipásztor)

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek