Menü

Krisztus és kultúra

Ár:
2.700 Ft (2.571 Ft + ÁFA)

Szerző: H. Richard Niebuhr
Kiadó: Harmat Kiadó – Sárospataki Keresztyén Filozófiaintézet
Kiadás éve: 2006
Méret: 142 x 195 mm
Kötés: puhatáblás
Oldalszám: 253

Szállítási díj: 990 Ft
Elérhetőség: Rendelhető

Leírás

„Richard Neibuhr Krisztus és kultúra című írása joggal tekinthető a 20. századi keresztyén társadalometika egyik klasszikusának. […] Mindig nagyon sajnáltam, hogy diákjaim nem olvashatják magyarul ezt a művet. Elkezdtem tehát érdeklődni professzortársaimtól, tudnak-e a könyv magyar nyelvű fordításáról, illetve próbáltam utánajárni, dolgozik-e valaki rajta. Reménykedtem, hátha valahol ráakadunk egy magyar kiadásra, amely esetleg csak a boltokból fogyott el. Aztán rá kellett jönnöm, hogy ilyen jellegű írások a »zárt társadalom« évtizedeiben nem jelenhettek meg. Előfordulhatott azonban, hogy a fiók mélyén lapultak, az alkalmas időre várva. Amikor a ’90-es években Budapesten jártam, meglepetésemre Szűcs Ferenc professzor egy megsárgult, gépelt jegyzetet tett elém, ami évtizedekkel korábban készülhetett, de senki nem tudott felvilágosítást adni a fordító személyéről.” (Részlet a könyv magyar kiadáshoz írt előszavából, Dr. Frank Sawyer)

A könyvről mondták:

„A teológiai és vallásfilozófiai irodalom klasszikus műve, amely a téma bármely kutatójának nélkülözhetetlen.” (Bogárdi Szabó István, református püspök)

„Átfogó, igényes és kiegyensúlyozott értekezés egy olyan problémáról, amelyhez a hívők minden korban igyekeztek kialakítani a helyes hozzáállást.” (Fabinyi Tibor, egyetemi tanár, KGRE)

„Nagyszerű elemzés a kereszténység egyik legjelentősebb kérdéséről: hogyan és mennyire mérvadó Krisztus magatartása és tanítása abban a környezetben, amiben élünk.” (A New York Times könyvszemléje)

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!