Barion Pixel
Menü

Más Jézus, más lélek, más evangélium

Ár:
3.200 Ft (3.048 Ft + ÁFA)

Szerző: Szalai András
Kiadó: Harmat Kiadó
Kiadás éve: 2011
Méret: 165 x 238 mm
Kötés: puhatáblás
Oldalszám: 400

Szállítási díj: 1.200 Ft
Elérhetőség: Jelenleg nem kapható
Menny.:

Leírás

A kézikönyv fő témája a hit védelme olyan vallási irányzatok tanaival szemben, amelyek önmagukat az igazi kereszténységnek tekintik, ugyanakkor tagadják a kereszténység egyetemes hitvallásait, a katolikus, ortodox és protestáns egyházak teológiai közös nevezőjét.

A kézikönyv új utat kíván mutatni egy felekezetközi teológiai apologetika irányába, amelynek fókusza a keresztény egyház tagjainak, valamint a keresőknek a védelmére, illetve a könyvben ismertetett irányzatok tagjainak evangelizációjára irányul.

Az új megközelítés alapja az egyház ókori tanításának és lelkiségének újrafelfedezése, a keresztény hit lényegét megfogalmazó apostoli és patrisztikus hagyománynak a mai napig tartó folyamatossága, és ennek mint írásértelmezési vezérfonalnak a jelentősége az alapvető hitbeli témákban. A kézikönyv ezért a hamis tanok örök problémájának kezelésére a tipikus protestáns hitvédelmi művek bibliai reflexióin túl a hermeneutikát és a patrisztikát is bevonja. Ezzel pedig nemcsak az "eretnek" rendszerekkel szemben, hanem egyes protestáns lelkiségi irányzatok számára is pozitív inspirációt tud nyújtani.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!