Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Max Lucado

Max Lucado

2017. 01. 11. 16:33:00


Max Lucado 1955. január 11-én született egy házaspár negyedik gyermekeként. Édesapja olajmezőkön dolgozott, míg anyja ápolónő volt.

Egyetemi tanulmányait kommunikációs szakon végezte, és eredetileg ügyvéd szeretett volna lenni. Azonban egy bibliai témájú kurzus és egy missziós út hatására meggondolta magát. Úgy döntött, misszionáriusként szeretne szolgálni. Ez azonban megkövetelte tőle a teológiai tanulmányokat és az egyházi életben szerzett tapasztalatot. Elvégezte az Abilene Christian University-t és egy Miamiban található gyülekezetben vállalt pásztorsegédi feladatokat. Két évvel később feleségével Brazíliába, Rio de Janeiróba költözött és teljes idejű misszionáriussá vált. Családjával öt évet töltött Brazíliában. Édesapja halála hatására tértek vissza az Egyesül Államokba, hogy közelebb lehessenek az édesanyjához. 1988-tól szolgál az Oak Hills Church közösségben (San Antonio, Texas). 2007-ben egészségügyi problémái miatt vett vissza kicsit szolgálati tempójából, inkább az írásnak és igehirdetésnek szentelve energiáit.

Max Lucado a legtermékenyebb és legolvasottabb keresztény szerzők között foglal helyet. Megközelítőleg 100 könyv szerzője, amelyek világszerte mintegy 80 millió példányban kerültek forgalomba. Neve rendszeresen megjelenik a New York Times bestseller listáján. A különböző keresztény magazinok pedig olyan címekkel látták el, mint „Amerika pásztora” vagy „A legjobb amerikai prédikátor”.

Könyvei magyar nyelven a Keresztény Ismeretterjesztő Alapítvány kiadói munkájának köszönhetően egyre nagyobb számban olvashatók. Max Lucado népszerűsége nyilvánvalóan azzal az áldással magyarázható, amit egyre növekvő olvasótábora rendszeresen megtapasztal írásait forgatva.

(Az írás a Max Lucado Wikipedia szócikken alapul.)
Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus