Barion Pixel
Menü

Megbetegítő hit?

Ár:
980 Ft (933 Ft + ÁFA)

Szerző: Elke Endraß, Siegfried Kratzer
Kiadó: Kálvin Kiadó
Kiadás éve: 2006
Méret: 124 x 183 mm
Kötés: puhatáblás
Oldalszám: 158

Szállítási díj: 1.200 Ft
Elérhetőség: Rendelhető

Leírás

Kiutak a válságból

A hit sok emberre nem hat felszabadító és életét kibontakoztató módon: hamis neveltetésük és kétes istenképük terhe alatt gyakran egy életen át úgy érzik, elnyomják őket, és akadályoz­zák személyiségük kifejlődését. Mindezek következménye: hiányos önbecsülés, félelmek, kap­csolati nehézségek, kényszeres cselekvés – akár a depresszióig és az öngyilkosságig terjedően. Gyakran megesik, hogy elveszítik hitüket, vagy elfajul a vallásosságuk.

Amikor a hit megbete­gít c. adásunkban olyan keresztyénekkel beszélgettünk – protestánsokkal és katolikusokkal egyaránt – akiket személyesen érintett ez a problémakör. Nemegyszer megrázó beszámolóik világossá teszik, hogy a tékozló fiú példázatának irgalmas Istenéről alkotott képet gyakran fá­radságosan kell feltárni számukra. Vallási sérüléseik többnyire olyan mélyen beléjük rögződ­tek, hogy tapasztalt lelkipásztor vagy terapeuta segítségére van szükségük.

Ez a könyv azokat kívánja megszólítani, akikben félelmet kelt a hitük, és annyira szenved­nek a hitüktől, hogy egyenesen belebetegedtek ebbe. A nagy felekezetek keresztyéneit éppúgy szem előtt tartjuk, mint az ún. pünkösdistákat/pünkösdieket/pünkösdi keresztyéneket. Ezzel a könyvvel kedvet szeretnénk ébreszteni olvasóinkban ahhoz, hogy kritikusan felül­vizsgálják átöröklött hitüket. Bátorítást szeretnénk nyújtani nekik a kételkedéshez, illetve az ön­rendelkező élethez, amely nem az ítélkező Isten árgus szemei előtt zajlik örökösen. Arra szeret­nénk bátorítani olvasóinkat, hogy fussanak el az ítélkező Isten elől, és vessék magukat az irgalmas Isten karjaiba.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!