Menü

Elemeztük az át nem vett csomagokat és megdöbbentő eredmények születtek

Györkös Gábor
2019. 02. 04. 21:44:00


Az elmúlt 3,5 évben közel egy hónapot dolgoztunk azért, hogy elküldhessük a megrendelőknek azokat a csomagokat, amiket most megvizsgálunk. Ezekben a csomagokban az a közös, hogy megrendelőik az átvételüket megtagadták vagy a csomagokat sosem keresték. Ennek a vizsgálódásnak egyes eredményeit szeretnénk most megosztani. Bizonyos tendenciákat lehetett érezni anélkül is, hogy ezt alaposabban megnéztük volna, de az eredmény megdöbbentő olyan szempontból, hogy kiderült, az át nem vett csomagok jelentős részében ugyanannak a néhány szerzőnek a könyvei vannak általában. Az alábbi diagram mutatja, hogyan csoportosítottuk ezeket a könyveket. Az egyes számok azt mutatják meg, hogy az elmúlt 3,5 évben kiküldött, de át nem vett csomagokban lévő összes könyv hány százaléka volt az adott csoportba tartozó.

Amikor át nem vett csomagokról beszélünk, azon olyan csomagokat értünk, amiket a megrendelők saját maguk rendeltek meg és a kézbesítés előtt több (összesen 4-5) értesítést kaptak. Tehát annak ellenére nem vették át a csomagokat, hogy ők rendelték azokat és tudtak a kézbesítő pontos érkezéséről. Ha a diagramot megnézzük, azt látjuk, hogy az át nem vett csomagokban lévő könyvek 20%-a Biblia volt. Ez még nem is meglepő. Ami azonban sokkal megdöbbentőbb, hogy ezeknek a könyveknek a 42%-át Joyce Meyer, Derek Prince és Kenneth Hagin könyvei teszik ki. Ezeknek a szerzőknek a különböző könyvei sokszor vegyesen szerepelnek egy-egy át nem vett csomagokban és emellett szembeötlő az is, hogy az egyéb, markánsan karizmatikus könyveknek is egy jól körülhatárolható csoportot tudtunk létrehozni, ami 10%-ot tesz ki. Ez alapján fölsejlik egy nagyjából jól körülhatárolható vásárlói kör, akik kifejezetten az ilyen lelkületű könyve iránt érdeklődnek, de sokszorosan gyakoribb az esetükben a csomagok átvételének megtagadása.

A Filologosz összesen nagyjából 3000 különböző terméket árul, amelyek zöme könyv. Azonban 3,5 évre visszamenőleg végignézve az át nem vett csomagokban mindössze nem egészen 70 különböző termék szerepelt!

A csomagok átvételének megtagadásakor mindig megpróbáljuk megkérdezni a megrendelőket, hogy miért tagadták meg az átvételt. Ennek során évek óta azt tapasztaljuk, hogy kinyomják a telefont, vagy megmondjuk, hogy a Filologoszból telefonálunk és azonnal ránk teszik. Volt, aki hazudott - amit onnan tudunk, hogy tudunk beszélni a kézbesítést végző futárral és bizonyos dolgoknak digitális nyoma is van, amit utólag nem tudnak megváltoztatni. Volt, aki sorozatban négy rendelését nem vette át, mikor pedig kérdőre vontuk, az édesanyja nevén folytatta a rendeléseket, aki nem is tudott a dologról és nyugdíjas lévén ki sem tudta fizetni a nagy összegű utánvétet. És sajnos számos udvariatlan, tiszteletlen eset történt még...

A Bibliára minden könyv fölött álló különleges könyvként tekintek, de a kimutatásban szereplő Derek Prince-t és Kennet Hagint is igazán sokra tartom. Ami azt illeti, én magam karizmatikus keresztény vagyok. És mindig elszomorít, mikor ilyet látok! Emberek! Most komolyan itt járunk, hogy ha több évre visszamenőleg csinálok egy ilyen kimutatást, akkor abból csak a karizmatikusokat lehúzó eredmény sülhet ki!? És ha ilyen apróságban, néhány könyv rendelésében nem sikerül normálisnak és korrektnek lenni, akkor mi van a többi dologgal? Derek Prince írja valahol, hogy egy hívő imaéletét nagyon jól tudja reprezentálni ahogyan az étkezések alkalmával imádkozik. Igen, egy ilyen apróságot emel ki! Mert ha egyszer vagy néhányszor végiggondoltad, hogy mit jelent az, hogy fedél alatt valakivel együtt eszel, aki szeret, és vagy annyira egészséges, hogy élvezni tudod az ételt, rendesen megemészteni és élni, akkor bizony tisztességesen fogsz imádkozni evés előtt! És valaki beszélt olyasmiről is, hogy a kicsi dolgokhoz miként viszonyuljunk. Az apróságokhoz, ha többet akarunk...

Engem nagyon elszomorít ez a statisztika! Nagyon boldog lennék, ha ezeknek a szerzőknek a szavai jobban elgondolkodtatnának bennünket, és az olyan apróságokban jobbak lennénk, mint ez! Hála Istennek, mindennap történik annyi jó dolog és betalál annyi jófej ember, hogy nem vagyok elkenődve, de ez a karizmatikus vonal a szívügyem és nem akarok beletörődni ezekbe a hiányosságokba!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus