Menü

Így ünnepeltük az Olvasás Világnapját!

Györkös Gábor
2015. 09. 22. 00:00:00


Az UNESCO kezdeményezésére 1968 óta emlékezünk meg szeptember 8-án az analfabetizmus elleni küzdelem jegyében az Olvasás Világnapjáról. Ennek alkalmából áruházunk is közös programokkal és akciókkal készült. Bízunk benne, hogy ezáltal is többek figyelmét felhívhattuk a könyvekre, és sikerült maradandó olvasmányélményhez juttatni közönségünket! Ezzel a blogbejegyzéssel szeretnénk megörökíteni első ilyen akciónkat, és elkötelezni magunkat a jövőbeli aktivitásra is, amiben reméljük, minél többen velünk tartanak!

A fenti képen két lényeges részlete látható olvasás világnapi akciónknak. A 2015. év áruházunkban legnépszerűbb könyveit bocsátottuk szavazásra, hogy még pontosabban kideríthessük, melyik könyvek tetszettek legjobban vásárlóinknak. A győztes könyveket kedvezményes áron kínáltuk, és a szavazásban résztvevők között egy tízezer forintos vásárlási utalványt sorsoltunk ki.

A második képen esti programunkról láthatók felvételek, amit Aurelius Augustinus-tól kölcsönzött kifejezéssel „Tolle, lege!”, vagyis „Vedd, és olvasd!” jeligével szerveztünk. A program Facebook eseményének oldala azóta is elérhető: https://www.facebook.com/events/1038658076167814 Boltunk zárása után, egy kis vendéglátással egybekötve, a jelen lévőkkel közösen olvastunk el egyes részeket a Bibliából, amit úgy zártunk, hogy mindenki felolvasott egy-egy számára kedves zsoltárt. Az esemény nagyon inspirálóan hatott ránk, hogy máskor is bátran szervezzünk hasonló közösségi programokat, ugyanis nagyon kedves és kellemes társaság verődött össze.

Számunkra, Jézus Krisztus követői számára az egyetlen olyan könyv, amit egészen más alapállásból olvasunk, mint bármilyen más könyvet, a Biblia. Tudjuk, hogy Isten, az első Pünkösdkor elküldött Szent Szelleme által aktuálissá, személyessé képes tenni számunkra a Szentírás szavait, és ezáltal olyan áldásokban, vezetésben részesülhetünk, ami életünk minden területén az üdvösség (vagyis a szabadulás) útját készíti. Az írott, illetve olvasott Ige Isten kegyelme és Szelleme által válik élővé és hatóvá mindannyiunk és környezetünk életében. Áruházunk neve (többek között) azt jelenti, hogy az „Ige barátja”. Célunk pedig az volt olvasás világnapi programunkkal, hogy ne csak az olvasásra, hanem kifejezetten a Szentírás olvasására irányítsuk rá a figyelmet. Bízunk benne, hogy egyre többen válunk a Biblia olvasóivá, megértőivé és üzenetének megcselekvőivé! Ennek rendeltük alá ezt a napot, és ezt az estét is. Tartsanak velünk jövőre is!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus