Barion Pixel
Menü

Ószövetségi exegézis

Ár:
3.200 Ft (3.048 Ft + ÁFA)

Szerző: Douglas Stuart
Kiadó: KIA
Kiadás éve: 2021
Méret: 142 x 197 mm
Kötés: puhatáblás
Oldalszám: 312

Szállítási díj: 1.200 Ft
Elérhetőség: Rendelhető

Leírás

Stuart megközelítése olyan gondos és megfontolt, lépésről lépésre haladó útmutatót biztosít, amely bármelyik ószövetségi igeszakasz esetén alkalmazható. Irányt mutat a teljes exegézishez, és a kifejezetten az igehirdetéshez igazított, gyorsabb megközelítésről is információkat nyújt. Megmutatja, hol találhatók és hogyan használhatók a bibliakutatás legújabb digitális és online forrásai. A kifejezések tára megmagyarázza a bibliatudomány olykor zavarba ejtő nyelvezetét, a gyakori tévedések listája pedig segít a diákoknak, hogy elkerüljék a jellemző hibákat. Egyetlen Ószövetséghez készült exegetikai útmutatót sem használtak szélesebb körben, hogy a lelkipásztorokat és a hallgatókat az ige hűséges, gondos értelmezőivé képezzék.

Douglas Stuart a Massachusetts állambéli South Hamiltonban található Gordon-Conwell Theological Seminary ószövetségi tanszékének professzora.

„Ez a könyv kötelező eleme minden tanár, diák és lelkipásztor könyvtárának. A kezdők és az exegézisüket az igehirdetésre való felkészülés során alkalmazni vágyó lelkipásztorok számára egyaránt felbecsülhetetlen értékű mű.”
David M. Phillips, Nazarene Bible College, Colorado Springs, Colorado

„Ez a kiváló, az ószövetségi exegézis olykor félelmetes feladatába bevezető mű egyszerre olvasmányos és hasznos. Gyakorlati, lépésről lépésre leírt módszert kínál az ige értelmezői számára, amely mentén eljuthatnak a textustól az igehirdetésig. A könyv különleges elemei közé tartoznak a szerző világos magyarázatai, érdekes példái és naprakész, az exegézis valamennyi aspektusát lefedő, magyarázatokkal kiegészített bibliográfiája. Azt tanácsolom az ige leendő értelmezői számára, hogy ha elindulnak az exegézis útján, Stuart bevezetője nélkül ne kezdjék el az utazást!”
Robert B. Chisholm Jr., Dallas Theological Seminary, Dallas, Texas

„Douglas Stuart exegézis-kézikönyve nagyszerű bevezető a Biblia megfelelő értelmezéséhez. A forrásanyagok értékelő leírása már önmagában megéri a könyv árát. Aki felelősségteljes exegéta szeretne lenni, annak ezzel a könyvvel érdemes kezdenie a tanulást.”
Tremper Longman III, Westmont College, Santa Barbara, California

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!