Menü

Vallomások – Kortárs prédikátorportrék

Ár:
3.150 Ft (3.000 Ft + ÁFA)

Szerző: Izsák Norbert
Kiadó: Pünkösdi Teológiai Főiskola
Kiadás éve: 2012
Méret: 155 x 225 mm
Kötés: keménytáblás
Oldalszám: 328

Szállítási díj: 990 Ft
Elérhetőség: Rendelhető

Leírás

Izsák Norbert, a HVG Portré rovatának korábbi szerzője tizenhárom kisegyház vezetőjével beszélget. Az ismert lelkipásztorok mellett eddig rejtőzködő, a nyilvánosságot kerülő közösségek képviselői is megszólalnak. A könyvben található személyek vallomásai: Géczi Károly – Iványi Gábor – Kováts György – Kunszabó Zoltán – Mészáros Kálmán – Phil Metzger – Mézes László – Pataky Albert – Perjesi István – Schmied András – Szigeti Jenő – Szuhánszky Gábor – Vhoman Péter.

"Néhány évtizeddel ezelőtt amerikai valláskutatók az új vallási jelenségeket kutatva arra voltak kíváncsiak, miért csatlakozik valaki a szokványostól eltérő közösségekhez. Ma ezzel szemben inkább azt a kérdést teszik fel, miért ritkák vagy kevéssé ismertek egy társadalomban a kisebb vallási közösségek. A kirekesztő szektázás mára a műveletlenek heveskedésévé silányult. A vallási sokféleség értő feltárása a társadalom kulturális minőségének bemutatása. A kötetben szereplő interjúk olyan közösségek képviselőivel készültek, melyek Magyarországon kevéssé ismertek. A hiteles beszámolókból elkötelezett és színes egyéniségek bontakoznak ki az olvasó számára. Számos meglepetéssel és a szokványos kliséket üdítően feloldva." (Dr. Dr. Máté-Tóth András valláskutató)

"Azért született meg ez a tizenhárom beszélgetés, mert őszintén érdekelt, milyen emberek vezetik, képviselik a gyakran óriási munkát végző, többségében protestáns kisegyházakat. Reméltem, vannak annyira érdekes személyiségek, hogy érdemes őket egy kötetben is bemutatni. De tegyünk egy próbát! Tudták például, melyik szelíd tekintetű lelkipásztorból lett kis híján bokszoló vagy színművész? Kinek a segítségével került Magyarországra a teljes Márai-hagyaték, ráadásul úgy, hogy azt papírhulladéknak minősítve csupán 40 forintra értékelték? Ki hagyta ott a Hit Gyülekezetét egy tradicionális egyházért? Melyik lelkipásztor büszke arra, hogy közvetve némi roma vér is csörgedezik az ereiben? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak a könyv lapjain, sőt, reményeim szerint az is ki fog derülni az Olvasónak, hogy a kissé idegenkedve szemlélt, és nem ritkán csodabogárnak elkönyvelt prédikátorok hús-vér emberek, akik teljes szívvel keresik az igazságot." (a szerző)

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!